Przedszkole niepubliczne Otwarte Okno Tychy

NIEPUBLICZNE PRZEDSZKOLE „Otwarte okno” w Tychach

z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi

25.01.2021 PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata, chleb(1), masło(7), szynka wp., ser żółty, pomidor, ogórek
PRZEKĄSKA: Marchewka/talarki
OBIAD: Krupnik (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, kasza)
Pierogi z mięsem okraszone cebulką, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, twarożek ze szczypiorkiem, sałata zielona

ALERGENY: 1,3,7

26.01.2021 WTOREK

ŚNIADANIE: Kakao, Zupa mleczna (mleko 3,2%, cynamonki)
Bułeczka maślana(1), masło(7), serek waniliowy

PRZEKĄSKA: Rodzynki/słonecznik/orzechy
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż)
Ziemniaki, bitka wp., surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Owoc

ALERGENY: 1,3,7

 

27.01.2021 ŚRODA

ŚNIADANIE: Herbata, Chleb(1), masło(7), szynka wp., serek topiony, pomidor, ogórek zielony
PRZEKĄSKA: Papryka - paseczki
OBIAD: Zupa kapuśniaczek (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, biała kapusta)
Ziemniaki, kotlet pożarski, surówka warzywna, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Galaretka owocowa

ALERGENY: 1,3,7

28.01.2021 CZWARTEK

ŚNIADANIE: Herbata, Zupa mleczna (melko 3,2%, corn flakes)
Chleb(1), masło(7), dżem żółty, pomidor

PRZEKĄSKA: Jabłko
OBIAD: Ogórkowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ogórki, ziemniaki)
Makaron z sosem warzywno-mięsnym, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, pomidor, ogórek zielony, sałata zielona)

ALERGENY: 1,3,7

29.01.2021 PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata, Chleb(1), masło(7), serek typu Almette, jajko na twardo, ogórek zielony, pomidor
PRZEKĄSKA: Pieczywo ryżowe
OBIAD: Zupa krem warzywny z grzankami (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, grzanki)
Ziemniaki, filet rybny po grecku z warzywami, surówka, kompot-200ml
PODWIECZOREK:Kanapki (chleb, masło, pomidor, ogórek, twarożek z rzodkiewką)
ALERGENY: 1,3,4,7

 

1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZWIERAJĄCE GLUTENU