Przedszkole niepubliczne Otwarte Okno Tychy

NIEPUBLICZNE PRZEDSZKOLE „Otwarte okno” w Tychach

z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi

 

 

 

 

 

13.07.2020 PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło, szynka wp., ser żółty, pomidor/ogórek
PRZEKĄSKA: Deser mleczno-owocowy z chia
OBIAD: Zupa krupnik (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, kasza)
Knedle ze śliwką/truskawką-mix, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, serek ze szczypiorkiem, ogórek)

ALERGENY: 1,3,7


14.07.2020 WTOREK

ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło, serek śmietankowy, pasztet drobiowo-wieprzowy, ogórek zielony/sałata
PRZEKĄSKA: Pieczywo ryżowe, sok owocowy
OBIAD: Zupa jarzynowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ciasto lane)
Gołąbek w sosie pomidorowym, kajzerka, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Babka jogurtowa

ALERGENY: 1,3,7


15.07.2020 ŚRODA

ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło, serek topiony, szynka drobiowa, pomidor/rzodkiewka
PRZEKĄSKA: JSerek truskawkowy
OBIAD: Zupa ogórkowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ogórki kiszone, ryż, śmietana 30%)
Pierogi z jagodami i sosem waniliowym, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, serek z rzodkiewką, pomidor)

ALERGENY: 1,3,7

16.07.2020 CZWARTEK

ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło, serek topiony, pasta rybna, ogórek
PRZEKĄSKA: Chrupki kukurydziane, Maślanka truskawkowa
OBIAD: Zupa pomidorowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, lane ciasto, śmietana 30%)
Ziemniaki, bitka wp., ogórek kiszony, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Owoc

ALERGENY: 1

17.07.2020 PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło, jajko na twardo, ser żółty-tarty, szynka wp.
PRZEKĄSKA: Orzechy, słonecznik, rodzynki
OBIAD: Rosół z kaszą manną (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, kasza manna)
Ziemniaki, pulpet rybny, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Drożdżówka

 

1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZWIERAJĄCE GLUTENU