Przedszkole niepubliczne Otwarte Okno Tychy

NIEPUBLICZNE PRZEDSZKOLE „Otwarte okno” w Tychach

z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi


14.06.2021 PONIEDZIAŁEK
 

ŚNIADANIE: Kakao, Chleb(1), masło(7), serek twarożkowy, ser żółty, szynka wp., ogórek, pomidor
PRZEKĄSKA: Marchewka/talarki
OBIAD: Zupa pomidorowa z zacierką (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, zacierka, koncentrat pomidorowy)
Naleśniki z dżemem, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, sałata zielona, pomidor, ogórek zielony, ser żółty tarty)
ALERGENY: 1,3,7

15.06.2021 WTOREK

ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku

Baba drożdżowa z kruszonką(1), masło(7), serek waniliowy, dżem owocowy
PRZEKĄSKA: Sok wieloowocowy
OBIAD: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, fasolka, ciasto lane)
Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Arbuz

ALERGENY: 1,3,7

 

16.06.2021 ŚRODA

ŚNIADANIE: Herbata, Chleb(1), masło(7), rolada z sera żółtego (wyrób własny), szynka wp., sałata zielona, rzodkiewka, ogórek
PRZEKĄSKA: Rzodkiewka/talarki
OBIAD: Barszcz ukraiński (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, buraczki)
Ryż z sosem truskawkowym, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, pasta mięsna, pomidor, ogórek zielony, sałata zielona)

ALERGENY: 1,3,7

17.06.2021 CZWARTEK

ŚNIADANIE: Lane ciasto na mleku

Chałka(1), masło(7), dżem truskawkowy, twarożek ze śmietanką
PRZEKĄSKA: Truskawki
OBIAD: Żurek (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, żur)
Kasza, medalion drobiowy w sosie, marchewka na gęsto, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Babka bananowa

ALERGENY: 1,3,7

18.06.2021 PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata, Chleb(1), masło(7), indyk w galarecie (wyrób własny), serek topiony, ogórek, pomidor
PRZEKĄSKA: Sok przecierowy marchew/banan
OBIAD: Zupa koperkowo-ryżowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, koper, ryż)
Ziemniaki, pulpet z miruny, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, pasta jajeczna, pomidor, ogórek zielony, sałata zielona)
ALERGENY: 1,3,7

 

1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZWIERAJĄCE GLUTENU