Przedszkole niepubliczne Otwarte Okno Tychy

NIEPUBLICZNE PRZEDSZKOLE „Otwarte okno” w Tychach

z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi


20.09.2021 PONIEDZIAŁEK
 

ŚNIADANIE: Herbata, Chleb(1), masło(7), szynka dr., serek ze szczypiorkiem, ogórek, pomidor
PRZEKĄSKA: Marchewka-talarki
OBIAD: Pomidorowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, zacierka, koncentrat pomidorowy)
Kasza perłowa, gulasz wp., kapusta czerwona, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, rzodkiewka, pomidor, ogórek zielony)
ALERGENY: 1,3,7

21.09.2021 WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna

Chleb(1), masło(7), parówka (95%), ser żółty, ogórek zielony, ketchup
PRZEKĄSKA: winogrona/pieczywo ryżowe
OBIAD: Pieczarkowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, pieczarki, lane ciasto)
Ziemniaki, paprykarz z indyka, kapusta pekińska z marchewką, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanpaki (chleb, masło, pomidor, ogórek zielony, jajko na twardo, sałata zielona)

ALERGENY: 1,3,7

 

22.09.2021 ŚRODA

ŚNIADANIE: Herbata, Chleb(1), masło(7), pasztet drobiowy, ser żółty, ogórek zielony, pomidor
PRZEKĄSKA: Rzodkiewka-talarki
OBIAD: Rosół drobiowy (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, kasza manna)
Ziemniaki, medalion drobiowy, marchewka zasmażana, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, pasta mięsno-warzywna, pomidor, ogórek zielony)

ALERGENY: 1,3,7

23.09.2021 CZWARTEK

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku

Chałka z kruszonką(1), masło(7), dżem truskawkowy, twarożek waniliowy
PRZEKĄSKA: Jabłko, gruszka
OBIAD: Krupnik (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, kasza manna)
Naleśniki z dżemem, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, pasta mięsno-warzywna, pomidor, ogórek zielony)

ALERGENY: 1,3,7

24.09.2021 PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata, Chleb(1), masło(7), pasta z makreli wędzonej, serek twarożkowy z serek twarożkowy z rzodkiewką, ogórek zielony
PRZEKĄSKA: papryka paseczki
OBIAD: Kalafiorowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, kalafior, ryż)
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Ciasto czekoladowe (wypiek własny)
ALERGENY: 1,3,7

 

1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZWIERAJĄCE GLUTENU