.jpg)
19.05.2025 PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło(7), pasztet drobiowy, pomidor, ogórek
PRZEKĄSKA: Jabłko
OBIAD: Rosół z lanym ciastem (wywar z włoszczyzną)
Kurczak po chińsku z warzywami, ryż, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pasta z szynką, pomidor, sałata lodowa)
ALERGENY: 1,3,7
20.05.2025 WTOREK
ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło(7), serek topiony, parówki, ketchup, sałata zielona
PRZEKĄSKA: Pieczywo ryżowe, dżem
OBIAD: Pomidorowa (wywar z włoszczyzną, koncentrat pomidorowy, ryż)
Ziemniaki, kotlet mielony, surówka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pasta jajeczna z szynką, pomidor, ogórek, sałata zielona)
ALERGENY: 1,3,7

21.05.2025 ŚRODA
ŚNIADANIE: Herbata, chałka, masło(7), dżem truskawkowy, serek waniliowy
PRZEKĄSKA: Sok owocowy
OBIAD: Barszcz czerwony (wywar z włoszczyzną, ziemniaki, buraki czerwone)
Kasza, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Owoc
ALERGENY: 1,3,7
22.05.2025 CZWARTEK
ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło(7), szynka, serek Almette, ogórek, rzodkiewka, sałata zielona
PRZEKĄSKA: Owoc
OBIAD: Krupnik (wywar z włoszczyzną, ziemniaki, kasza)
Spaghetti Bolognese, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pasztet drobiowy, ogórek, pomidor, sałata zielona)
ALERGENY: 1,3,7
23.05.2025 PIĄTEK
ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło(7), pasta rybna, ser żółty, ogórek, sałata zielona
PRZEKĄSKA: Sok przecierowy
OBIAD: Barszcz biały (wywar z włoszczyzną, ziemniaki, barszcz)
Ziemniaki, klops rybny, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pasta mięsna, pomidor, ogórek, sałata zielona
ALERGENY: 1,3,4,7
1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki
W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZAWIERAJĄCE GLUTENU