NIEPUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA „Otwarte okno” w Tychach

z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi

29.05.2023 PONIEDZIAŁEK
OBIAD: Krupnik (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, kasza, ziemniaki)
Racuchy z jabłkami, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pomidor, ogórek, sałata zielona), sałatka jarzynowa

ALERGENY: 1,3,7
30.05.2023 WTOREK
OBIAD: Pieczarkowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, pieczarki, zacierka)
Kasza, paprykarz drobiowy, surówka z białej kapusty, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki wiosenne (chleb, jajko na twardo, sałata zielona, ogórek, pomidor, rzodkiewka)

ALERGENY: 1,3,7

31.05.2023 ŚRODA
OBIAD: Pomidorowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż)
Ziemniaki, kotlet mielony, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Babka waniliowa

ALERGENY: 1,3,7

01.06.2023 CZWARTEK
OBIAD: Ogórkowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, ogórki kiszone)
Makaron świderki z sosem Bolognese, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, sałata zielona, ogórek, pomidor), pasta mięsna

ALERGENY: 1,3,7

02.06.2023 PIĄTEK
OBIAD: Jarzynowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, makaron)
Ziemniaki, pulpet rybny, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
PODWIECZOREK: owoce-mix

ALERGENY: 1,3,4,7

1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZWIERAJĄCE GLUTENU