.png)
18.09.2023 PONIEDZIAŁEK
OBIAD: Jarzynowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ryż)
Łazanki, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki z pasztetem, ogórkiem, sałatą zieloną
ALERGENY: 1,3,7
19.09.2023 WTOREK
OBIAD: Pomidorowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron)
Ziemniaki, kotlet, surówka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Arbuz
ALERGENY: 1,3,7
1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Miecza
W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZAWIERAJĄCE GLUTEN
20.09.2023 ŚRODA
OBIAD: Ziemniaczana (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki)
Makaron z sosem bolognese, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki z pastą mięsną, sałatą zieloną i ogórkiem
ALERGENY: 1,3,7
21.09.2023 CZWARTEK
ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło(7), jajko na twardo, szynka, ogórek, sałata
PRZEKĄSKA: Jabłka
OBIAD: Barszcz czerwony (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, buraki, ziemniaki)
Racuchy z jabłkami, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki z pomidorem, sałata zielona, ogórek
ALERGENY: 1,3,7
22.09.2023 PIĄTEK
OBIAD: Rosół drobiowy (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, kasza manna)
Ziemniaki, miruna panierowana, kapusta kiszona, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Babka śmietankowo-kakaowa
ALERGENY: 1,3,4,7