NIEPUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA „Otwarte okno” w Tychach

z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi

22.04.2024 PONIEDZIAŁEK
OBIAD: Ziemniaczana (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki)
Kasza, gulasz wieprzowy z warzywami, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki z pastą twarogową, ogórkiem i sałatą

ALERGENY: 1,3,7
23.04.2024 WTOREK
OBIAD: Jarzynowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ryż)
Kotlet mielony, ziemniaki, surówka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Jabłka

ALERGENY: 1,3,7

24.04.2024 ŚRODA
OBIAD: Krupnik (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, kasza, ziemniaki)
Naleśniki z dżemem/serem, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki z pastą mięsną, rzodkiewką i pomidorem

ALERGENY: 1,3,7

25.04.2024 CZWARTEK
OBIAD: Barszcz biały (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, barszcz biały)

Spaghetti Bolognese, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki z ogórkiem, rzodkiewką, pomidorem i sałatą, sałatka jarzynowa
ALERGENY: 1,3,7

26.04.2024 PIĄTEK
OBIAD: Rosół (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, kasza manna)
Ziemniaki, miruna panierowana, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki z pasztetem, ogórkiem, rzodkiewką i sałatą

ALERGENY: 1,3,4,7

1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZAWIERAJĄCE GLUTENU