NIEPUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA „Otwarte okno” w Tychach

z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi

 

           

 

 

     

 

09.03.2020 PONIEDZIAŁEK

OBIAD

Rosół (wywar na mięsie wołowym i drobiowym, włoszczyzna, kasza manna)
RKasza jęczmienna 200g, gulasz wp.,100g, ogórek kiszony, kompot owocowy-200ml
alergeny: 1

PODWIECZOREK

Kanapki

10.03.2020 WTOREK

OBIAD

Zupa ogórkowa (wywar na mięsie wołowym i drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, ogórki kiszone)
Naleśniki z dżemem-2 szt.,
kompot owocowy-200ml
alergeny: 1,3,7

PODWIECZOREK

Kanapki

11.03.2020 ŚRODA

OBIAD

Jarzynowa (wywar na mięsie wołowym i drobiowym, włoszczyzna, ryż)
Ziemniaki 200g, filet drobiowy panierowany 100g, surówka 200g, kompot owocowy-200ml
alergeny: 1,3

PODWIECZOREK

Koktajl

12.03.2020 CZWARTEK

OBIAD

Barszcz czerwony (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, buraki)
Placki ziemniaczane -2 szt. z sosem pieczarkowym, kompot owocowy-200ml
alergeny: 1,3

PODWIECZOREK

babka marmurkowa

13.03.2020 PIĄTEK

OBIAD

Krupnik (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, kasza jęczmienna)
Ziemniaki 200g, filet rybny w cieście 100g, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy-200ml

alergeny: 1,3,4

PODWIECZOREK

Kanapki

 

1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZWIERAJĄCE GLUTENU