NIEPUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA „Otwarte okno” w Tychach

z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi

18.03.2024 PONIEDZIAŁEK
OBIAD: Pomidorowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron)
Gulasz z szynki, kasza perłowa, surówka z białej kapusty, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki z pasztetem drobiowym,pomidorem i sałatą

ALERGENY: 1,3,7
19.03.2024 WTOREK
OBIAD: Jarzynowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, kasza manna
Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Jabłka

ALERGENY: 1,3,7

20.03.2024 ŚRODA
OBIAD: Krupnik (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna,kasz, ziemniaki)
Spaghetti Carbonara, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki z pastą mięsną, ogórkiem, rzodkiewką i sałatą

ALERGENY: 1,3,7

21.03.2024 CZWARTEK
OBIAD: Grochówka (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, groch)

Gołąbek w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki wiosenne (pomidor, ogórek, rzodkiewka, jajko, sałata zielona)
ALERGENY: 1,3,7

22.03.2024 PIĄTEK
OBIAD: Kalafiorowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ryż, kalafior, marhew, por)
Ziemniaki, pulpet rybny z zieleniną, surówka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Babka piegusek

ALERGENY: 1,3,4,7

1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZAWIERAJĄCE GLUTENU