NIEPUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA „Otwarte okno” w Tychach

z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi

14.06.2021 PONIEDZIAŁEK
 
OBIAD: Zupa pomidorowa z zacierką (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, zacierka, koncentrat pomidorowy)
Naleśniki z dżemem, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, sałata zielona, pomidor, ogórek zielony, ser żółty tarty)
ALERGENY: 1,3,7

15.06.2021 WTOREK

OBIAD: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, fasolka, ciasto lane)
Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Winogrona

ALERGENY: 1,3,7

 

16.06.2021 ŚRODA

OBIAD: Barszcz ukraiński (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, buraczki)
Ryż z sosem truskawkowym, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, pasta mięsna, pomidor, ogórek zielony, sałata zielona)

ALERGENY: 1,3,7

17.06.2021 CZWARTEK

OBIAD: Żurek (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, żur)
Kasza, medalion drobiowy w sosie, marchewka na gęsto, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Babka bananowa

ALERGENY: 1,3,7

18.06.2021 PIĄTEK

OBIAD: Zupa koperkowo-ryżowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, koper, ryż)
Ziemniaki, pulpet z miruny, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, pasta jajeczna, pomidor, ogórek zielony, sałata zielona)
ALERGENY: 1,3,7

 

 

1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZWIERAJĄCE GLUTENU