NIEPUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA „Otwarte okno” w Tychach

z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi

 

           

 

 

     

 

10.12.2018 PONIEDZIAŁEK

 

OBIAD

Barszcz czerwony-150g, (wywar mięsny, , przyprawy, marchew, por, buraki, ziemniaki)

Racuchy-2 szt.,  kompot jabłkowo-wiśniowy-150ml

łącznie kaloryczność wszystkich posiłków: 1496kcal/masa 900g; białka 25,75g, tłuszcze 60,35g, węglowodany 87,35g,

PODWIECZOREK

Kanapki (pasta twarogowa, chleb(1,3), masło(7), jajko(3))

11.12.2018 WTOREK

OBIAD

Rosół z lanym ciastem -150g, (wywar mięsny, przyprawy, marchew, por, lane ciasto(1,3))

Ziemniaki-150g, kotlet schabowy.-60g, surówka z białej kapusty-30g,  kompot jabłkowy-150ml

łącznie kaloryczność wszystkich posiłków: 1496kcal/masa 900g; białka 25,75g, tłuszcze 60,35g, węglowodany 87,35g,

PODWIECZOREK

Jabłko

12.12.2018 ŚRODA

OBIAD

Jarzynowa- 150g (marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki)

Spaghetti Bolognese-150g, (Makaron(1,3), łopatka wp.), kompot wiśniowy-150ml

łącznie kaloryczność wszystkich posiłków: 1742kcal/masa 840g; białka 15,75g, tłuszcze 65,35g, węglowodany 87,35g,

PODWIECZOREK

Kanapki (twaróg(7), szynka, cebula, chleb(1,3), masło(7))

13.12.2018 CZWARTEK

OBIAD

Krupnik- 150g (wywar warzywny: marchewka, por, kasza, ziemniaki, przyprawy)

Ziemniaki-150g, paprykarz drobiowy-60g, (mięso drobiowe, papryka, pomidory, kukurydza), kompot jabłkowy-150ml

łącznie kaloryczność wszystkich posiłków: 1450kcal/masa 730g; białka 22,92g, tłuszcze 16,61g, węglowodany 95,77g,

PODWIECZOREK Babka czekoladowo-waniliowa (mąka, kakao, mleko, masło(7))
14.12.2018 PIĄTEK

OBIAD

Zupa cebulowa-150g (wywar warzywny: marchew, ziemniaki, cebula, śmietana przyprawy)

Ziemniaki-150g, ryba panierowana-60g, surówka z kapusty kiszonej-30g,  kompot wieloowocowy-150ml

łącznie kaloryczność wszystkich posiłków: 1745kcal/masa 700g ; białka 11,70g, tłuszcze 47,65g, węglowodany 88,6g

PODWIECZOREK

Kanapki (chleb(1,3), masło, pasta twarogowa)

1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZWIERAJĄCE GLUTENU