NIEPUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA „Otwarte okno” w Tychach

z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi

          

28.09.2020 PONIEDZIAŁEK

OBIAD: Zupa pomidorowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ryż)
Racuchy z jabłkami i gruszką z cukrem pudrem, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, pasta mięsna, sałata)

ALERGENY: 1,3,7


29.09.2020 WTOREK


OBIAD: Jarzynowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, kasza manna)
Ziemniaki, kotlet mielony, mizeria, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Koktaj owocowy

ALERGENY: 1,3,7

 

 

30.09.2020 ŚRODA

OBIAD:Zupa krupnik (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, kasza, ziemniaki)
Kluski śląskie z sosem i surówką z kapusty czerwonej, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, serek ze szczypiorkiem i cebulką)

ALERGENY: 1,3,7

01.10.2020 CZWARTEK

OBIAD: Zupa grochowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, groch, ziemniaki)
Makaron świderki z sosem węgierskim i kurczakiem, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK: Kanapki (chleb, masło, pomidor/ogórek/dałata zielona, rzodkiewka)

ALERGENY: 1,3

02.10.2020 PIĄTEK

OBIAD: Rosół (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ciasto lane)
Ryba panierowana z iemniakami i surówką z kapusty kiszonej z marchewką, kompot owocowy-200 ml
PODWIECZOREK:Owoc

 

 

1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki

 

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZWIERAJĄCE GLUTENU