NIEPUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA „Otwarte okno” w Tychach

z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi

 

30.01.2023 PONIEDZIAŁEK
OBIAD: Krupnik (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, kasza, ziemniaki)
Makaron z białym serem, kompot owocowy
PODWIECZOREK:  Kanapki z pasztetem, pomidorem, sałatą zieloną i ogórkiem

ALERGENY: 1,3,7
31.01.2023 WTOREK
OBIAD: Żurek (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, żur)
Kasza, gulasz wp., surówka z białej kapusty z marchewką, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Owoce-mix

ALERGENY: 1,3,7

01.02.2023 ŚRODA
OBIAD: Pomidorowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ryż, koncentrat pomidorowy)
Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki z pastą mięsną, sałata zielona, ogórek kiszony

ALERGENY: 1,3,7

02.02.2023 CZWARTEK
OBIAD: Ogórkowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ogórki, ziemniaki)
Spaghetti Bolognese, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Babka czkoladowo-waniliowa

ALERGENY: 1,3,7

03.02.2023 PIĄTEK
OBIAD: Brokułowa (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, brokuł, kalafior, ryż)
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki z serem żółtym, sałata i ogórk, pomidor

ALERGENY: 1,3,7

1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZWIERAJĄCE GLUTENU