Niepubliczna Szkoła Specjalna Przysposabiająca do Pracy „Otwarte okno” w Tychach

    

21.10.2019 PONIEDZIAŁEK

OBIAD

Barszcz czerwony zabielany-150g (wywar na mięsie wołowym, włoszczyzna, buraki, ziemniaki, śmietana 30%(7))
Racuchy z cukrem pudrem (mleko, jaja, mąka, drożdże),
kompot-200 ml
alergeny: 1

PODWIECZOREK

Kanapki (chleb(1), masło, serek)

22.10.2019 WTOREK

OBIAD

Zupa pomidorowa-150g (wywar na mięsie wołowym, włoszczyzna, makaron, marchew, por)
Ziemniaki, kotlet zrazik z pietruszką, surówka, kompot-200ml

alergeny: 1,3,7

PODWIECZOREK

Koktajl owocowy (7)

23.10.2019 ŚRODA

OBIAD

Kapuśniak ze słodkiej kapusty-150g (wywar na mięsie wołowym i drobiowym, włoszczyzna, ziemniaki, biała kapusta)
Ziemniaki, gulasz wieprzowy, surówka-150g, kompot-200ml

alergeny: 1,3

PODWIECZOREK

Babka piaskowa (mąka(1), mleko(7), jajka(3))

24.10.2019 CZWARTEK

OBIAD

Krupnik-150g (wywar na mięsie, włoszczyzna, ziemniaki, kasza(1))
Łazanki (makaron, kiełbasa, mięso wp., kapusta kiszona)-150g, kompot-200ml
alergeny: 1

PODWIECZOREK

Kanapki (chleb(1), masło, serek)

25.10.2019 PIĄTEK

OBIAD

Jarzynowa-150g (wywar na mięsie wołowo-drobiowym, włoszczyzna, ryż)
Ziemniaki, miruna po grecku, surówka z kapusty kiszonej, kompot-200 ml

alergeny: 1,3

PODWIECZOREK

Owoc

1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZWIERAJĄCE GLUTENU